برگزاری دو کارگاه در دومین روز برگزاری جشنواره سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی

سومین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، ۳ لغایت ۱۰ آذرماه ۱۳۹۷

برگزاری دو کارگاه در دومین روز برگزاری جشنواره سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی


همزمان با دومین روز از سومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی کارگاه آشنایی با تکنیک های تعیین آنتی ژن‌های لوکوسیت انسانی (HLA) تحت عنوان »تکنیک های عملیHLA «Typing  و نیز «مهندسی بافت پوست» (با تاکید بر روش‌های مختلف تهیه داربست به منظور مهندسی بافت پوست)  برگزار می‌شود.
 
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، الهام روشندل مجری کارگاه «تکنیک‌های عملی «HLA Typing در توضیح این کارگاه گفت: "HLA" خلاصه شده آنتی ژن‌های لوکوسیتهای انسانی است. لوکوسیت ها یا گلبولهای سفید خون همانند سایر سلولهای بدن بر سطح خود آنتی ژن‌هایی را بروز می دهند که سازگار بودن این آنتی ژن ها میان سلولهای شخص دهنده پیوند و شخص گیرنده نقش بسیار تعیین کننده ای در رد یا پذیرش پیوند و مشکلات پس از پیوند دارد.


وی با اشاره به این که بدن ما به واسطه این آنتی ژن‌ها یک سلول یا یک عامل بیرونی را به عنوان عامل بیگانه شناسایی می‌کند و به آن واکنش می دهد، افزود: به همین دلیل تعیین نوع این آنتی ژن ها و سازگار بودن آنها در پیوند به ویژه در پیوند سلول‌های بنیادی خونساز مغز استخوان نقش حیاتی دارد.
روشندل بیان کرد: به دلیل بروز هر دو خانواده آنتی ژنی اصلی HLA در سلولهای خونساز، HLA Typing در پیوند مغز استخوان از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. به همین علت در این کارگاه، اهمیت، کاربرد و همچنین روش های مرسوم این آزمایش می پردازیم. روش های تعیین نوع این آنتی ژن ها توضیح داده می شود و در نهایت شرکت کنندگان به صورت عملی آنتی ژنهای لکوسیتی نمونه های بالینی را تعیین خواهند کرد.


وی با اشاره به جامعه هدف این کارگاه که جامعه آزمایشگاهی و افراد فعال در حوزه های بالینی و بخصوص پیوند خواهند بود، محورهای برگزاری این کارگاه را بدین شرح عنوان کرد: مفاهیم پایه  HLA؛ خانواده های HLA، ژن ها و آلل هایHLA، ساختار و توزیع بافتیHLA ، کاربردهایHLA Typing ، استخراج DNA به دو روش دستی و با کمک کیت، انجام HLA Typing به روش مولکولی، تنظیم دستگاه و خوانش نمونه ها، آموزش نحوه کار با نرم افزار مربوطه، آنالیز و نتایج.
کارگاه «تکنیک های HLA Typing » یکشنبه ۴ آذرماه از ساعت ۸ الی ۱۶ در مرکز تحقیقات سلول های بنیادی خونساز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی واقع در تهران، ولنجک، خیابان یمن، خیابان شهید اعرابی، جنب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان آیت الله طالقانی برگزار می شود.

«مهندسی بافت پوست»
محمدعلی نیلفروش زاده، مجری کارگاه «مهندسی بافت پوست» (با تاکید بر روش‌های مختلف تهیه داربست به منظور مهندسی بافت پوست) گفت: این کارگاه به منظور آشنایی با مفاهیم مهندسی بافت پوست و روش کار با دستگاه های پرکاربرد در حوزه مهندسی بافت پوست برگزار می‌شود.
وی بیان کرد: داربست‌های پوستی برای تولید ساختارهای شبه پوست و یا پانسمان‌های زیستی مناسب هستند و در این کارگاه به اصول طراحی، چگونگی تولید، فرآوری و ویژگی یابی آن می‌پردازیم. در کارگاه‌های روزهای آینده نیز نحوه استخراج و جداسازی انواع مختلف سلول‌های پوستی آموزش داده میشود که امکان ست آنها بر روی اسکافولدها یا داربست های اولیه‌ای که در این کارگاه آموزش داده می‌شود، محقق می شود.


نیلفروش زاده توضیح داد: مهندسی بافت به عنوان یک ابزار مناسب در پزشکی بازساختی، بخصوص در حوزه درماتولوژی به کمک محققین این حوزه آمده و امید داریم که با به کار بستن روش های ارائه شده درمهندسی بافت و آشنائی محققین این حوزه با کاربردهای این علم، ارائه طرح های تحقیقی با رویکرد تولید محصول در زمینه پوست، محقق شود.
وی مخاطبان این کارگاه را دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد تمام حوزه‌های مرتبط با زیست‌شناسی و زیست‌فناوری ، دکتری تخصصی رشته‌های مرتبط مانند علوم سلولی کاربردی، بیوتکنولوژی، نانو و پزشکان عمومی علاقمند عنوان کرد.


کارگاه «مهندسی بافت پوست» (با تاکید بر روش‌های مختلف تهیه داربست به منظور مهندسی بافت پوست) یکشنبه 4 آذرماه از ساعت 9 صبح در مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی برگزار می شود.
سومین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، ۳ لغایت ۱۰ آذرماه ۱۳۹۷، توسط ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برگزار خواهد شد.


کلمات کلیدی
//isti.ir/Zz2i